8. - 9. juni foregår "Pinsetreffet 2019" på Stokke Bygdetun , Bokemoa i Stokke.

 

Knivlaget vil gjenta suksessen fra i fjor og samle folk til et nytt pinsetreff i Bokemoa i Stokke. I år faller dette treffet på datoene 8. og 9.juni.

Alle som samler kniver, lager kniver eller selger knivmateriell er velkommen til å delta.  Alle som  har egenprodusert husflid eller håndverk å selge er velkommen til å delta.

Påmelding eller kontakt  kan skje til Thor Gulbrandsen, tlf. 948 17102 eller på epost: i-gulbr@online.no

Pinsetreff 2018 på Stokke Bygdetun

 

Pinsetreffet i Vestfold har lange tradisjoner, men ble etter mange år på Eidsfoss, for første gang arrangert på Stokke bygdetun nå i våres. Stedet som inneholder seks bygninger, derav ei smie, er kranset om to tun og ligger midt i bygdas bøkeskog. I tilknytning til bygdetunet ligger også stedets festplass, så det er mye areal å boltre seg på.

Det var med en viss spenning knivlaget imøteså arrangementet. Ville våre tidligere utstillere og knivvenner bli med på flyttingen? Det ble de til gangs! Vi har aldri hatt så mange knivrelaterte utstillere som denne gangen. Men av øvrige håndverkere var det færre.

Vestfold Knivlag har nemlig alltid også invitert folk som driver med tredreiing, keramikk, mat, søm, strikk osv. til pinsetreffet.

Arrangementet ble avviklet i strålende vårvær og publikumstilslutningen var god.

Det var mye vakkert og solid håndverk å se disse dagene. Noen hadde også tatt med seg verkstedet ut. Oddvar Moen fra Grenland arbeidet med sølv på gravèrkula, Tom Zeifarth fra Horten drev med stålgravering på knivblad og Arne Hagen fra Stokke smidde blader.

Smia tiltrakk seg selvsagt mange, særlig den yngre delen av publikummet og der var noen så heldige å få med seg smidde stålhjerter hjem. De ble produsert av Olav Brunborg fra Re, med god hjelp av de som mottok hjertene.

Knivsamlerne møtte også opp i Stokke. De presenterte sine «lekkerbiskener» og det ble byttet og handlet. Veteranen Jon Johnsen fra Tønsberg mente at han hadde gjort tidenes byttehandel, riktig nok med «noe» i mellom.

Vestfold Knivlag og Stokke bygdetun kan se tilbake på et meget vellykket arrangement og det skal ikke underslåes at været selvsagt betydde mye.

Det ligger flere bilder fra pinsetreffet under menyvalget "bildegalleri" på denne hjemmesiden.

 

PINSETREFFET LØRDAG 19. - OG SØNDAG 20 MAI PÅ STOKKE BYGDETUN

Etter mange år på Eidsfoss, ønsker nå Vestfold Knivlag velkommen til pinsetreff på bygdetunet i Stokke som ligger  i naturskjønne omgivelser i bygdas bøkeskog.  I dette tunet finnes det fem bygninger, derav ei smie med seks esser og store åpne arealer for salg og utstilling.  Smia vil være i drift begge dager og det blir bl.a. smidd knivblader.

Årets pinsetreff arrangeres lørdag 19.mai og søndag 20.mai.  Åpningstider begge dager er fra kl 1100 - 1700.

Alle som har selvlagede produkter å stille ut eller å selge er velkommen til pinsetreffet.  Når det gjelder kniv, vil det bli salg og kjøp av kniv, salg av knivrekvisita som slirelær, knivblader, redskap og annet som knivmakeren trenger.

I tillegg ønsker vi som nevnt hjertelig velkommen til folk som stiller med vevnader, strikkegjenstander, trearbeider, bilder og alt annet som er egenprodusert .

Påmelding kan skje til

Thor Gulbrandsen, tlf. 94817102, epost: i-gulbr@online.no

eller til:

Helge Klingberg tlf. 91161903, epost:  klingb@online.no

Det er foreløpig påmeldt ca 35 utstillere, men det er også mulig å melde seg på på stedet helt til treffet starter den 19. mai.

Bygdetunet står for servering av pølser, rømmegrøt, kaffe mv.

Hvordan finne fram til Stokke bygdetun:

Veien til Stokke bygdetun er enkel: Kjør av fra E-18 ved avkjøring 39 og så rett østover gjennom en rundkjøring og fram til bøkeskogen. I skogen er det skiltet til bygdetunet. Avstanden fra E-18 og til bygdetunet er ca. 2 km.

Vel møtt til pinsetreff i Stokke og det er meldt fint vær!

 

 

 

Knivtreffet i Eidsfoss i pinsen preget av variabelt vær

Kjell Arne Karlsson solgte egenproduserte kniver og kona solgte stauder .

Det årlige knivtreffet i Eidsfoss foregikk i pinsen.  Arrangementet er svært væravhenig, og det variable været preget nok både besøkstall fra publikum og antall utstillere/selgere som fant veien til treffet. Lørdag var  godt besøkt, men søndag var det nokså få til stede. 

De som solgte kniv og knivblader var ganske fornøyd med salget av knivblader, men ifølge selgerne ble det ikke solgt så mange kniver. Stemningen på arrangmenetet var god, og et par lokale musikere bidro godt til det. Det var mange flotte knvier å se, og det som brukte tid på Eidsfoss disse dagene fikk en fin opplevelse. Fra Grenland deltok en gruppe knivmakere som demonstrerte gravering på sølv og produksjon av staskniv. Dette var meget populært hos publikum.

Vel blåst  og stor takk til de som var ansvarlig fra knivlagets side og som står på for at dette årlige arrangmentet har blitt en tradisjon og en god PR-aktivitet for foreningen. Noen flere bilder  fra treffet er å finne på denne hjemmesiden under menyvalget "Bildegalleri".

Knivtreff Eidsfoss 3. - 4. juni 2017

Pinsetreffene på Eidsfoss har etter hvert blitt varemerket til Vestfold Knivlag. Treffet samler knivinteresserte fra hele Østlandsområdet, og har for mange blitt et fast årlig treffpunkt.Vanligvis foregår det en rekke aktiviteter på knivtreffet.  Aktivitetene kan variere fra år til år, og tidligere år har disse aktivitetene vært gjennomført:

 

•Smiing og anledning for publikum til å svinge hammeren

•Småhandel og knivprat med utveksling av erfaringer.

•Salg av lær og knivmakerutstyr

•Musikk og sosialt samvær rundt bålet om kvelden

•Salg av kaffe og vafler

•Salg av egenproduserte kniver og husflidprodukter

•Overnatting i telt eller campingvogn på egen campingplass til:

 

Påmelding skjer til: Thor Gulbrandsen på telefon 948 17102 eller

epost: i-gulbr@online.no